2017-12-07

Intervención ergonómica en los puestos de trabajo denominados Temperadores II en una empresa de alimentos en la ciudad de Cali

Fernández Romero, Nathalia

Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/10614/10030
Export Citations:
Export to Mendeley Export to RIS Export to Zotero
Title: Intervención ergonómica en los puestos de trabajo denominados Temperadores II en una empresa de alimentos en la ciudad de Cali
Authors: Fernández Romero, Nathalia
metadata.dc.contributor.advisor: Montero Martinez, Ricardo de la Caridad
Keywords: Maestría en Higiene y Seguridad Industrial;Ergonomía;Salud ocupacional;Carga de trabajo;Desordenes musculoesqueléticos
Issue Date: 7-Dec-2017
Publisher: Universidad Autónoma de Occidente
Abstract: Introduction: The importance of having all the components of an organization and the working conditions that make it up in a correct balance between the needs of the employees' occupational health is vital, which allows an adequate development of the tasks that should be performed in the same. Objective: To implement an ergonomic intervention that mitigates the negative effects derived from the work to the employees of the Temperadores II workplace in a food company in the city of Cali. Method: a cross-sectional descriptive study was carried out with a quantitative approach that allowed the compilation of measurable data, cataloged as a feasible project that allows the elaboration and development of proposals or viable operative models to solve problems. Results: It was found that it is crucial to create biophysical profiles for the proper performance of work activities in a way that positively influences the performance of the collaborator, giving a suitable profile both physical and skill, in turn determines that the human factor is a indispensable resource of the company, therefore, the adequate conditions for the accomplishment of the work must be guaranteed, since the high medical expenses generate losses in the company so that the prevention must be fundamental to mitigate the risk of musculoskeletal disorders to cause of the over physical load and other factors that may be repeated in the physical health of employees. Conclusion: It is necessary to make both economic and organizational investments in industries, so as to encourage the acquisition of skills of employees, as well as increase the productivity of companies that implement such work models.
Description: La importancia de tener todos los componentes de una organización y las condiciones de trabajo que la conforman en un correcto equilibrio entre las necesidades de la salud laboral de los colaboradores es vital, lo cual permite un adecuado desarrollo de las labores que deban ser desempeñadas en la misma. Objetivo: Implementar una intervención ergonómica que mitigue los efectos negativos derivados de la labor a los colaboradores del puesto de trabajo Temperadores II en una empresa de alimentos en la ciudad de Cali. Método: se realizó un estudio descriptivo de corte trasversal con enfoque cuantitativo que permitió recopilar datos medibles, catalogado como proyecto factible que permite la elaboración y desarrollo de propuestas o modelos operativos viables de solucionar problemas. Resultados: Se encontró que resulta determinante crear perfiles biofísicos para el desempeño adecuado de las actividades laborales de manera que influya positivamente en el desempeño del colaborador , dando un perfil idóneo tanto física como de habilidad, a su vez se determina que el factor humano es un recurso indispensable de la compañía por tanto deben garantizarse las condiciones adecuadas para la realización de la labor, dado que los altos gastos médicos generan pérdidas en la compañía de manera que la prevención debe ser fundamental para mitigar los riesgo de desórdenes musculoesqueleticos a causar de la sobre carga física y demás factores que pueden repetir en la salud física de los colaboradores. Conclusión: Es necesario realizar inversiones tanto económicas como organizativas en las industrias, de modo que permita fomentar la adquisición de habilidades de los colaboradores, así como aumentar la productividad de las compañías que implementan dichos modelos de trabajo
URI: http://hdl.handle.net/10614/10030
Appears in Collections:Maestría en higiene y seguridad industrial

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
T07693.pdf1.13 MBAdobe PDFView/Open
TA7693.pdf2.15 MBAdobe PDFView/Open    Request a copy

This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons